Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek na świąteczny stół. Smakują wybornie.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 251
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie: Mięso oczyścić z błonek, naciąć kieszonki, posypać solą, pieprzem, oregano na zewnątrz i w kieszonkach, po czym odłożyć na pół godziny do lodówki. Szpinak sparzyć, ostudzić, dobrze odsączyć, pokroić i wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. W nacięte w mięsie kieszonki nałożyć farsz. Na blaszce do pieczenia ułożyć papier do pieczenia, rozłożyć ciasto francuskie, położyć przygotowane mięso i zgrabnie zawinąć. Jajko rozbełtać z mlekiem, posmarować pędzelkiem dokładnie mięso.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.