Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczne danie z patelni. Świeże kurki czynią to danie wyjątkowym.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 930
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 930
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym przynajmniej przez pół godziny.
Każdy kawałek mięsa obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na złoto. Przełóż mięso do miseczki, przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Do patelni na której smażyło się mięso dodaj łyżkę masła i zrumień na niej pokrojoną cebulę i oczyszczone umyte kurki. Większe grzyby możesz nieznacznie pokroić.
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i bulion, zamieszaj i dodaj kawałki mięsa. Duś pod przykrywką do miękkości.
Podawaj z ziemniakami. Świetnie pasuje również do makaronu lub ryżu.