Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety śledziowe w zalewie z cebulą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Namocz matiasy w mleku lub wodzie i trzymaj w lodówce 2-3 godziny. Kiedy śledzie się moczą, pokrój w piórka cebulę.
Przygotuj słoik. Do środka włóż cebulę, a na niej ułóż warstwę śledzi. Powtarzaj tę czynność naprzemiennie, aż wykorzystasz . Dociśnij dobrze całość.
Wymieszaj oliwę z olejem i sokiem z cytryny i wlej całość do słoika, aż przykryją się wszystkie warstwy. Na wierzch połóż liść laurowy i dodaj ziele angielskie. Zakręcony słoik włóż do lodówki na przynajmniej 24 godziny.Źródło: Olivia