Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety rybne z jajkami"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 89
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7182
Polecam.
Odsłon: 1753
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 89
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7182
Polecam.
Odsłon: 1753
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Jeśli trzeba, filety rybne rozmroź, osącz z nadmiaru wody. Cebulę obierz, razem z rybami zmiel lub drobno posiekaj.
Ugotowane na twardo jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj do masy rybnej, wbij surowe jajka, wsyp przyprawę do ryb, oprósz solą (najlepiej himalajską) i pieprzem (najlepiej cytrynowym). Wsyp bułkę tartą, dokładnie wyrób na gładką masę.
Z masy rybnej uformuj krokiety. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka foliowego, rozdrobnij tłuczkiem lub wałkiem. W płatkach opanieruj krokiety. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor na oleju. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie