Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka rybka na obiad. Do tego dania idealnie nadają się również mrożone pory.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 239
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1359
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 239
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1359
Składniki
Miałem mrożone filety, rozmroziłem je z zimnej wodzie z dodatkiem octu. Po rozmrożeniu osuszyłem je i podzieliłem na kawałki.
Pory pokroiłem na plasterki (użyłem również odrobinę zielonej części), czosnek posiekałem.
Skórkę z cytryny wymieszałem z pieprzem cytrynowym, połową koperku i olejem, w tej mieszance obtoczyłem rybę i podsmażyłem na rumiano.
Pory oprószyłem mąką, dodałem sok z cytryny i resztę koperku, całość z czosnkiem podsmażyłem na patelni po rybie.
Do podduszonych porów dodałem rybę, wlałem śmietanę i dusiłem aż sos zgęstniał.
W trakcie gotowania próbowałem sosu doprawiając do smaku.