Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad. Mojemu wybredzającemu synowi zasmakował to myślę, że każdemu przypadnie do gustu.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14676
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 163
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14676
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 163
Składniki
Kurczak Filety kroimy w dość dużą kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy sól, pieprz, paprykę chili oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy i marynujemy pół godziny. W międzyczasie kroimy w piórka obie cebule. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy cebule około minuty. Następnie dodajemy dwie łyżki przecieru pomidorowego, pół łyżeczki soli i wlewamy 150ml gorącej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut. Następnie na drugiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka smażymy około 4 minut. Teraz do kurczaka wrzucamy usmażoną cebulę oraz posiekany pęczek kopru i dusimy kolejne 4 minuty.
Ryż Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Marchewkę kroimy w plasterki lub kostkę. Jedną dużą cebulę drobno kroimy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, smażymy około minuty. Dodajemy marchewkę, paprykę, mieszamy i smażymy około minuty. Dokładamy odsączoną kukurydzę konserwową, mieszamy i dusimy 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 3 minut. I voilà. Podajemy na ciepło.