Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment powstały w wyniku biedy w kuchni :) Kukurydza, samotna pomarańcza i pierś z kurczaka nie zapowiadały tak pysznego dania, a jednak... Eksperyment udanyw 100 %!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Filet kroimy w małe kostki, wrzucamy do miseczki i przyprawiamy pieprzem, wyciskamy do niego sok z 1/2 pomarańczy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Odsączone mięso podsmażamy na oliwie, kiedy się przyrumieni, dodajemy sok.
Po chwili dorzucamy cząstki miąższu z pozostałej 1/2 pomarańczy i kukurydzę, podlewamy odrobiną wody i dusimy.
Dodajemy curry i roztarty w dłoniach tymianek, dusimy jeszcze chwilkę. Podajemy z ryżem :)