Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty filet z kurczaka smażony w panierce ze słonecznika. Podany z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i surówką ze smażonej kapusty kiszonej stanowi wspaniałe danie na niedzielny czy świąteczny obiad. Sprawdzi się również na różne imprezy okolicznościowe czy spotkania rodzinne.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 50
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 50
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Przepis na surówkę znajduje się na moim profilu.
Filety wypłukaj, przekrój na pół, lekko rozbij, posyp solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawą do kurczaka z obu stron. Odstaw na godzinę.
Jajko roztrzep, dodaj mleko . Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej słonecznik. Na patelni rozgrzej olej, filety panieruj w mące, jajku i słoneczniku. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką ze smażonej kapusty kiszonej z miodem. Smacznego.