Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 78
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 138
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Następnie usmaż na maśle, przełóż do rondla i zalej winem oraz bulionem. Gotuj przez 60 min.
Następnie mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlej do wywaru. Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, zagotuj. Sklarowany wywar przecedź.
Na spód półmiska wlej trochę wywaru. Wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż plastry mięsa, ananasa i pomarańczy. Zalej resztą galarety i odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj melisą i płatkami migdałowymi.Źródło: Na żywo