Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki obiad z łatwo dostępnych składników. Palce lizać! Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).
Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę. Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.