Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka z grzybami i orzechami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
65 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 5 porcji
Grzyby zalewam szklanką wody i odstawiam. Łuskam orzechy. Filet nacieram solą. Czosnek, sok z cytryny i przyprawę do drobiu mieszam z oliwą i nacieram tym filet. Wstawiam go na ok. 2 godz. do lodówki.
Potem obsmażam filet na oleju na rumiano. Dodaję 1/2 szklanki bulionu, odsączone i pokrojone grzyby, orzechy, jałowiec. Duszę, aż mięso zmięknie, dolewając co jakiś czas resztę bulionu. Mięso podaję z ryżem na sypko.
Monika Gajewska-Okonek z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie