Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z bakaliami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Suszone owoce wrzuć do miseczki. Wino podgrzej z miodem. Zalej owoce. Odstaw do namoczenia.
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj je z masłem, majerankiem, goździkami oraz gałką. Mięso posyp solą i pieprzem. Natrzyj przyprawionym masłem.
Kieszeń napełnij owocami. Pieczeń obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Podlej wodą. Piecz 90 minut w 180 st. Często polewaj mięso sosem z dna brytfanki. Pieczeń podawaj z jarzynką z duszonej brukselki. Udekoruj żurawiną.Źródło: Tina