Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które zadowoli każdego. Zdrowe, smaczne, lekkie... Osoby będące na diecie mogą je jeść bez wyrzutów sumienia, a inni nie poczują nawet, że to danie dietetyczne. Soczyste mięso i delikatne warzywa, czego chcieć więcej?
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Obrać warzywa, marchewkę pokroić w słupki, cebulę w piórka, bakłażana w grubą kostkę*. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, oprószyć zmielonym pieprzem. Następnie obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu, posypując obficie kurkumą. Obsmażone mięso zalać wodą, dodać marchewkę, przyprawę do drobiu oraz suszoną bazylię. Dusić pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodać bakłażana i cebulę. Całość dusić jeszcze 10 minut. *Bakłażana po pokrojeniu wrzucamy do wody zakwaszonej kwaskiem cytrynowym, to zapobiega ściemnieniu warzywa.
Smacznego.