Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faworki z suszoną bazylią"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, żółtka, śmietanę, sól, bazylię, spirytus i proszek do pieczenia. Zagniataj, wybijając ciasto, aż będzie jednolite i zwarte.
Ciasto rozwałkuj, wytnij pasy długości 10-11 cm i szerokości około 2 cm. Środek każdego paska natnij w środku. Przez nacięcie przepleć jeden z końców paska.
Faworki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz około 15 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie