Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany indyk"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 419
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 419
Składniki
Indyka oczyść, w środku posyp solą i pieprzem, a na zewnątrz natrzyj mieszanką soli, pieprzu, majeranku i drobno posiekanego czosnku. Wątróbkę oczyść i pokrój na kawałki. Jabłko, szalotki i natkę drobno posiekaj. Całość wymieszaj z cielęciną. Wlej koniak. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Jeżeli nadzienie będzie zbyt suche, dodaj śmietanę. Indyka nadziej przygotowaną masą. Włóż do brytfanny, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 °C i piecz około 2 godziny. W czasie pieczenia indyka podlewaj tworzącym się sosem.Źródło: Na żywo