Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trybowane udka faszerowane orzechami i pieczarkami
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Trybowane udka od środka smarujemy cienką warstwą masła.
Pieczarki, ząbki czosnku i cebulę kroimy drobno, następnie podsmażamy na maśle. Smażymy około 20 minut na małym ogniu.
Na drugiej patelni, bez dodatkowych tłuszczy, podgrzewamy "na sucho" słonecznik (5 minut), a następnie dodajemy orzechy. Podgrzewamy kolejne 10 imnut na małym ogniu.
Po upływie tego czasu mieszamy cebulę, pieczarki, czosnek, orzechy i słonecznik i dodajemy do tego serki topione.
Podgrzewamy, mieszając tak długo, aż serki się rozpuszczą i złączą składniki w jeden zbity farsz, którym następnie wypełniamy udka.
Udka wkładamy do wysmarowanego oliwą bądź olejem naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy bez pokrywki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Po 45 minutach wyciągamy naczynie i posypujemy udka startym wcześniej serem.
Naczynie wkładamy z powrotem do piekarnika i zostawiamy na 20 minut i po upływie tego czasu można podawać na stół.
Smacznego :)