Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane roladki na patyczkach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Jajka zmiksuj z mlekiem, 100 ml wody, szczyptą soli, pieprzu i mąką. Ciasto wylej na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 15 min w 180 st. Wyjmij, przekrój na 2 placki. Serek utrzyj z pesto, dopraw.
Posmaruj jeden placek, obłóż salami i pokrojonym ogórkiem. Na drugim placku rozsmaruj ubitą z solą i pieprzem kremówkę. Ułóż listki szpinaku i plastry szynki. Placki zwiń w roladki, schłodź, pokrój, nadziej na szpadki.
czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety