Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, z nutką śródziemnomorskich przypraw, idealny obiad na lato.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Na patelnię dałam ryż i posiekaną cebulę i podsmażałam na oliwie do zbielenia ryżu, pod koniec dodałam wykrojone środki pomidorów i posiekany czosnek i przyprawy. Całość podlałam wodą i ugotowałam ryż al dente.
Gdy ryż się schłodził dodałam mięso mielone, posiekaną zieleninę i sól według objętości całości- 1 łyżeczka na każde pół litra. Farsz nałożyłam do wydrążonych pomidorów i miałam jeszcze małe papryczki. Pomidory lekko posoliłam wewnątrz aby nie wyciągnęły smaku z farszu. Piekłam całość około 1 h, najpierw pod kawałkiem papieru do pieczenia.
Zostało mi więcej farszu, pulpeciki ugotowałam w rosole - miałam cielęcy, a potem zaciągnęłam go koncentratem.
Faszerowane pomidory podałam z pulpecikami i duszoną cielęciną.
Smacznego :)