Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane pomidorki"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
Pomidorki opłucz, osusz. Przekrój na połówki, wydrąż łyżeczką miąższ (wykorzystaj do innego dania, np. do zupy). Serek przełóż do miseczki. Dodaj połowę posiekanych kiełków.
Ogórek wyszoruj, pozostaw ze skórką. Ćwiartkę pokrój w ko stkę i dodaj do serka, wymieszaj. Resztę pokrój w plasterki. Rozłóż na talerzach razem z liśćmi sałaty oraz pozostałymi kiełkami.
Serek dopraw do smaku solą i pieprzem, napełnij pomidory. Ustaw na przygotowanych talerzach.
Czas ok. 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety