Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane ogórki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Boczek podsmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Ogórki przekrój wzdłuż, małą łyżeczką wyjmij miąższ. Posiekaj go, wymieszaj z połową boczku, śmietaną, solą i pieprzem. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do masy. Całość możesz doprawić startą gałką muszkatołową.
Ogórki ułóż na blasze do pieczenia. Włóż do środka masę śmietanową, posyp startym serem. Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C. Gotową przekąskę posyp pozostałym boczkiem usmażonym na krucho. Udekoruj listkami oregano lub bazylii. Taką zapiekankę możesz też zrobić z cukinią.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień