Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was super propozycję na obiad bez mięsa. Ugotowałam sporo ziemniaków i miały być znowu kopytka ale wpadłam na pomysł aby zrobić coś innego. I wiecie co ? Danie wyszło super. Do kul zrobiłam surówkę z młodej kapusty. I jak widać dobry obiad wcale nie musi być z mięsem. Kule są fajnie chrupiące zewnątrz, masa ziemniaczane jest delikatna i puszysta a farsz super skomponowany. Jeśli jesteście ciekawi co to za kule to zapraszam do lektury. A sery oczywiście polecam, zajrzyjcie do sklepu i zróbcie pyszne zakupy.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce. Na patelnię wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojone składniki. Dodać odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę i dodać przyprawy. Nadzienie przestudzić i dodać pokrojony w kostkę ser oraz bułkę tartą i wymieszać nadzienie. Podzielić na porcje po 50 g i uformować kulki. Ziemniaki zmielić, dodać jajka i mąkę oraz sól i wymieszać łyżką. Masę podzielić na tyle części co jest kulek farszu ( u mnie 15). Spłaszczać w dłoni porcję masy, na środek kłaść kulkę nadzienia i formować kule. Każdą kulę zanurzać w rozmąconych jajkach a potem obtoczyć w bułce tartej. Kule smażyć na złoto rumiano w głębokim oleju. Potem kule odsączyć na ręczniku papierowym i jeść gorące z surówką na przykład z kapusty.