Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na faszerowane kotlety mielone. Bez smażenia, bez dodatkowego tłuszczu. Sycący posiłek bogaty w białko. Bez cukru, bez glutenu. Obiad w 30 minut.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 321
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 199
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 321
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 199
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy marchewkę startą na dużych oczkach tarki, sprasowany czosnek, otręby owsiane i surowe jajko. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku. Wyrabiamy dłonią do połączenia się składników.
Ugotowane jajka rozgniatamy widelcem z ugotowanymi brokułami. Do masy dodajemy garść tartego sera mozzarelli i dużą szczyptę pieprzu. Mieszamy.
Z mięsnej masy formujemy gniazdka które wypełniamy farszem brokułowo-jajecznym. Gotowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!