Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące nie codzienne danie
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Papryki myjemy ucinamy czubek i wydrążamy nasionka. Ugotowany i przestudzony ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Faszerujemy papryki mięskiem i układamy do żaroodpornego naczynia, pomiędzy papryki wkładamy pokrojony w kostkę pomidor i bazylię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C na 40 minut.
Po 40 minutach wyjmujemy naczynie i między papryki dajemy fasolkę z sosem pomidorowym, a na każdą paprykę układamy plaster sera. Przykrywamy naczynie i znów wkładamy do pieca tak na 10 – 15 minut.
Na talerz dajemy paprykę, oraz sosik z fasolą i pomidorem który świetnie równoważy suchość farszu z papryki, wiec życzę smacznego.