Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym doprawionym na pikantnie harrisą z dodatkiem gotowanego ryżu. Smaczne,proste, szybkie w przygotowaniu danie ale niestety troszkę trzeba poczekać aż się upiecze...
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Mięso mielone doprawiamy na pikantnie solą, pieprzem i harrisą a na koniec mieszamy z ugotowanym ryżem. Papryki wybieramy średniej, podobnej wielkości. Odcinamy część z ogonkiem, oczyszczamy z nasion i białej błonki z środka i napełniamy mięsem mielonym z ryżem.Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min. Długość pieczenia zależy od wielkości papryk. Podobnie ilość farszu potrzebnego do napełnienia papryk jest zależna od ich wielkości. Faszerowane papryki możemy przykryć odciętymi kawałkami strąków z ogonkami i zapiekać bez przykrywania ich folią aluminiową.