Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe faszerowane mięsem mielonym papryki w bardzo prosty i szybki sposób możemy przyrządzić jako alternatywę do mielonych na obiad.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Papryki dokładnie myjemy następnie odcinamy ogonki oraz wyjmujemy nasiona. Na łyżce oleju podsmażamy ok 5 min pokrojoną w kostkę marchewkę oraz poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy mielone dodajemy sól, pieprz i podsmażamy 6-7 minut. Następnie dodajemy ryż, wodę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy mieszając aż woda odparuje. Zostawiamy farsz do wystudzenia.
Każdą paprykę faszerujemy mielonym, a następnie wierzch oprószamy mąką. Wkładamy ją do garnka i nalewamy wody do połowy wysokości papryk. Dusimy pod przykryciem 35 min.