Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolowa z żeberkami i kiełbasą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Namoczoną na noc fasolę odcedzamy, zalewamy 2 l wody. Dodajemy żeberka, liść laurowy, i gotujemy 2 godziny. Miękkie żeberka wyjmujemy, mięso kroimy w kosteczkę i odkładamy. Odkładamy także 1/3 ugotowanej fasoli.
Marchewkę i rzepę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na łyżce smalcu. Wkładamy do zupy razem z roztartym czosnkiem. Gotujemy 30 minut, po czym całość miksujemy.
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na drugiej łyżce smalcu. Wyjmujemy, a na pozostały tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
Wysmażoną cebulę posypujemy papryką w proszku, rozprowadzamy łyżką zimnej wody i przelewamy do zupy. Dodajemy odłożoną kiełbasę i mięso z żeberek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy 5 minut i podajemy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 2,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 316 kcal Białko 17 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia