Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowa z ryżem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 124
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 124
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Mięso włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, nim woda mocno zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Włoszczyznę obierz. Dodaj do mięsa, wrzuć przyprawy. Gotuj 30 min.
Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Łodygi selera naciowego obierz, pokrój w plasterki. Warzywa dodaj do wywaru. Dosyp ryż. Gotuj ok. 25 minut.
Bazylię opłucz, trochę odłóż, resztę posiekaj. Fasolę z puszki opłucz i osącz. Warzywa i mięso z wywaru pokrój w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Dodaj fasolę i bazylię. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do talerzy. Udekoruj resztą bazylii.Źródło: Tina