Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i zdrowe warzywne curry. Bogactwo potasu, fosforu i beta-karotenu. Podajemy jako samodzielne danie lub z ryżem lub kaszą. PYCHA.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i kroimy w 3-4 cm kawałki. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Obraną cebulę siekamy. Mleko mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, gdy będzie gładkie dolewamy gorącą wodę, mieszamy. W saganku rozgrzewamy olej , wrzucamy cebulę i curry. Mieszając smażymy 2 minuty, wsypujemy fasolkę, mieszamy i znowu smażymy 2 minuty. Na koniec dodajemy marchewkę, koncentrat pomidorowy, mieszamy a po 2 minutach wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i cukru. Przykrywamy i na małym ogniu gotujemy ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając.