Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta potrawka z zielonej fasolki szparagowej, ziemniaków i pomidorów w oleistym sosie. Sukcesem do przygotowania tego dania jest dobrej jakości oliwa, najlepiej z pierwszego tłoczenia. Potrawa jest prosta i dość szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na obiad w zabiegany dzień.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 565
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 565
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Fasolkę szparagową umyj, osusz i poodcinaj końcówki.
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidory sparz w gorącej wodzie, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę.
Dodaj ziemniaki, podsmażaj przez 2-3 minuty. Następnie dorzuć fasolkę i pomidory. Wszystko dokładnie wymieszaj, tak aby warzywa pokryły się oliwą. Dopraw cukrem, solą i pieprzem.
Wlej wodę, powinna przykryć wszystkie warzywa. Całość gotuj przez około 30 minut, do momentu, aż ziemniaki i fasolka zmięknie.
Fasolkę po grecku podawaj posypaną posiekaną pietruszką. Dobrze będzie smakować w towarzystwie sera feta lub kromki chleba.