Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej popularnych dań polskich.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Fasolę namoczyć przez noc w letniej wodzie. Odsączyć, opłukać i ugotować z dodatkiem majeranku i kilku kawałków pokrojonego boczku. Gotować około 40 minut.
Dodać posiekany czosnek, gotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć na suchej patelni, aż się zrumieni. Do wytopionego boczku dodać pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Smażyć aż wszystko się zrumieni.
Do gotującej się fasoli dodać zawartość patelni i szczyptę majeranku oraz łyżeczkę ostrej papryki.
Na patelnię po smażeniu kiełbasy dać przecier pomidorowy i puszkę pomidorów i smażyć aż powstanie gęsty sos. Jak fasolka będzie już miękka dodać podsmażone pomidory z przecierem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku według uznania. Zagotować. SMACZNEGO!