Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna fasola dobrze przyprawiona wystarczy za cały obiad.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 254
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 254
Składniki
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnego dnia gotować w wodzie której się moczyła, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Boczek i kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, wysmażyć boczek na patelni, dodać kiełbasę, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Gdy fasola miękka dodać boczek z kiełbasą i cebulą posolić i zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu można posypać posiekaną natką.