Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dosyć ciężka, ale na prawdę pyszna. Jeśli tylko dobrze ją doprawimy, będzie z pewnością wszystkim smakować. Można ją przygotować z fasoli z puszki, ale najlepsza jest prawdziwa, z woreczka fasola Jaś :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Składniki
Fasolę Jaś zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy ją prawie do miękkości w osolonej wodzie. Posiekaną cebulę podsmażamy na łyżce oleju razem z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Później dodaję też fasolę z odrobiną wody w której się gotowała i gotuję wszystko razem. Na końcu dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy – gotujemy tylko tyle, by sos się zredukował. Ostatni krok to zioła i doprawienie do smaku. I gotowe!!! Smacznego!!!