Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola z kiełbasą i warzywami to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni. Do tego dania można wykorzystać fasolę z puszki.
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 92
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16546
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 35
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15776
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 76
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 92
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16546
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 35
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15776
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 76
Składniki
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić. Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.