Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie jednogarnkowe , które smakuje każdemu.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 137
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 153
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1374
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 137
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 153
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1374
Składniki
Fasolę umyć namoczyć przynajmniej 8-9 godz.
Po namoczeniu odlać wodą zalać świeżą i gotować do miękkości od 11/2 -2 godz.Do gotującej się fasoli dodać , liść laurowy ,ziele angielskie ,kminek stosuję go gdyż pomaga w trawieniu,cząber , rozmaryn,sól.Fasola gotowana ze wszystkimi ziołami jest aromatyczna.
Gdy fasola jest ugotowana ,obrać cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli ,jeszcze dusić 5 min.
Fasolę zagotować dodać podsmażoną wędlinę i gotować 10 min.Dodać przecier pomidorowy ,śmietanę ,doprawić majerankiem i pieprzem i całość gotować 5 min.
Podawać z pieczywem.Smacznego!!!