Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Farfale z brukselką"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Składniki
Z brukselki usuń zewnętrzne liście. Duże brukselki pokrój na ćwiartki, małe – przekrój na pół. Ugotuj, osącz.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz. Posiekaj razem natkę, czosnek, skórkę z cytryny (to tzw. gremolata, włoska przyprawa do zup, ryb, mięs i makaronu).
Gorący makaron wymieszaj z brukselką, gremolatą. Polej oliwą i wymieszaj. Przypraw danie solą, pieprzem.
Porcje 2. 30 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 228 kcal.
<strong>Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie