Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek pomarańczy, tymianku, pieczarek i drobiu stwarza fantastyczny smak całego dania.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 347
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 347
Składniki
Mąkę, jajka , tymianek iskórkę z pomarańczy zmiksować z mlekiem dodając sól. Stopić masło i ostudzone połączyć po mału z z ciastem naleśnikowym. Powinna wyjść gładka masa konsystencji śmietany.. Usmażyć naleśniki.
Obrane pieczarki pokroić w cienkie paski i usmażyć razem z cebulą. Doprawić delikatnie solą i pieprzem.
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na patelni, aż odparuje sok.
Pieczarki wymieszać z usmażonym filetem i do nieco ostudzonego dodać śmietanę wymieszaną z sokiem pomarańczowym.
Nałożyć farsz na naleśniki i zwinąć w rulon. Gotowe naleśniki podsmażyć na patelni na masełku lub zapiekać w termoobiegu. Ciepłe polać śmietaną lub sosem wg własnego upodobania. SMACZNEGO!