Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka z młodych ziemniaków z dodatkiem kaszy gryczanej i boczku
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na średnich oczkach. Odsączamy nadmiar płynu. Dodajemy starty ser, koperek, przyprawy oraz ugotowaną kaszę
Na patelni smażymy boczek i kiełbasę, pod koniec dorzucamy cebulę
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy wszystko do masy ziemniaczanej, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie
Przekładamy do formy i pieczemy w 180 stopniach
Babka była gotowa po 40 minutach
Najczęściej podaję ze śmietanowym sosem kurkowym lub czosnkowym na bazie jogurtu i majonezu, zarówno na ciepło jak i zimno:) Choć wydaje mi się że na zimno jest lepsza
Tym razem podałam z majonezem i keczupem. Smacznego:)