Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowa pasta rybna"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Rybę obierz ze skóry, pozbaw ości. Utrzyj kostkę twarogu z odrobiną śmietany lub mleka. Dodaj drobno posiekaną cebulę i makrelę. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka wówczas dodaj twarogu. Jeśli jest zbyt gęsta – dodaj śmietany.
Dopraw solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem, podawaj na świeżym chlebie. Możesz przygotować też wersję kolorową: wówczas do pasty dodaj 1/2 czerwonej papryki i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show