Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki - uwielbiam, kakao - ubóstwiam, a wszystko co słodkie - baaaaaaardzo lubię ;) Takie połączenie wprawiło mnie w cudowny nastrój, a do tego powstało na bazie ekologicznych składników. Dostałam pyszne jajka od wiejskich kurek, prawdziwą naturalną maślankę oraz wykorzystałam ekologiczną mąkę. Tak powstały eko - czeko naleśniki ze zdrową porcją błonnika, którą dostarczyły otręby orkiszowe. Smacznie polecam :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Składniki
Maślankę, mleko, olej, miód i jajka przekładamy do miksera i łączymy składniki. Następnie dodajemy mąkę, cukier trzcinowy, kakao, otręby oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników. Porcje ciasta wylewamy za pomocą chochelki na patelnię naleśnikową (lekko wysmarowaną olejem rzepakowym) i smażymy je z obu stron.
Eko - czeko naleśniki świetnie smakują na ciepło, ale także na zimno. Naleśniki idealnie komponują się ze słodkim twarożkiem. Takie połączenie nada naszemu daniu świetnej kolorystyki - możemy stworzyć smakowite naleśnikowe roladki - zebry ;) Polecam i życzę smacznego! :)