Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżemik poziomkowy"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Składniki
Poziomki opłukuję pod zimną wodą, odcedzam. Przekładam je do garnka, zasypuję cukrem oraz żelfiksem. Gotuję ok. 30 min na wolnym ogniu, aż poziomki zrobią się zupełnie miękkie. Na koniec miksuję je blenderem. Wtedy dżem ładniej wygląda.
Gorący przelewam do wyparzonych słoików. Natychmiast je zakręcam, ustawiam do góry dnem i zostawiam do wystygnięcia.
50 min • Porcja 220 kcal • Koszt słoiczka 1,20 zł • Na 4-5 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie