Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem wiśniowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Wydrylowane wiśnie układam na sicie, odsączam z soku. Dodaję do niego cukier, goździki, cynamon, gotuję 20 min. Wsypuję owoce, smażę na małym ogniu 30 min od czasu do czasu mieszając. Odstawiam na 12 godz.
Ponownie smażę wiśnie 30 min, zdejmuję z ognia, wlewam rum, mieszam, przekładam do słoiczków. Pasteryzuję wiśnie w garnku z wodą (wlewam ją do połowy wysokości słoików) w temp. 90°C przez 10-15 min od momentu wrzenia wody.
130 min • Porcja 250 kcal • Koszt słoiczka 1,80 zł • Przepis na 6-8 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie