Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy z jagodami"
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5320
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6550
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 169
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 82
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 55
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5320
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6550
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 169
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 82
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 55
Składniki
Jabłka (najlepiej papierówki) obierz, pokrój na małe kawałki. Włóż do rondla, podlej szklanką wody, gotuj kilka minut na średnim ogniu (jabłka powinny się rozgotować). Wsyp cukier, smaż na małym ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje.
Gdy dżem będzie już odpowiednio gęsty, zdejmij z ognia, wsyp jagody, delikatnie wymieszaj.
Gotowym dżemem napełnij słoiczki, szczelnie zakręć. Wstaw do garnka z wrzącą wodą, zagotuj. Wyjmij z wody, ostudź.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość słoików po 250 ml 10. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie