Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem czereśniowy z kardamonem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Czereśnie umyj, usuń pestki. Włóż do rondla. Posyp cukrem, przykryj, odstaw na 3 godziny.
Do czereśni wsyp cukier waniliowy, dodaj wyskubane ziarenka kardamonu. Zagotuj na małym ogniu. Wsyp żel-fix do dżemów, wymieszaj, gotuj ok. 20 min na małym ogniu.
Dżem przełóż do słoików, szczelnie zakręć. Trzymaj w ciemnym i chłodnym miejscu.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l - 10. Cena za słoik 3 zł.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie