Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowe omlety z malinami"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 31
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 46
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 31
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 46
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Składniki
Miąższ z dyni zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ubij jajka ze śmietaną i dodaj do dyni. Mąkę wymieszaj z cukrem wanilinowym, cynamonem i skórką z cytryny. Obie masy dokładnie połącz.
Z ciasta usmaż około 8 grubych placków. Teraz przygotuj farsz. Ubij śmietanę. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodaj rodzynki i migdały.
Pod koniec lekko wmieszaj ubitą śmietanę. Podgrzej dżem malinowy (w razie potrzeby rozrzedź wodą) i rozmieszaj. Oczyść maliny. Omlety posmaruj twarogowym farszem.
Polej marmoladą malinową i posyp łyżeczką malin, zwiń. Następnie posyp cukrem pudrem i podawaj.Źródło: Na żywo