Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa z boczkiem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5558
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 84
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5558
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 84
Składniki
Oczyść i pokrój marchewki, ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Wodę oraz rosół (może być z kostki bulionowej) wlej do garnka. Włóż przygotowane warzywa. Gotuj, aż będą miękkie.
Zmiksuj na gładką masę. Włóż purée z dyni i jeszcze raz zagotuj. Przypraw zupę solą, pieprzem czarnym, ziołowym oraz ziołami.
Plasterki boczku zrumień na suchej patelni. Zupę rozlej do talerzy. Na środku zrób kleks śmietany i rozprowadź dekoracyjnie patyczkiem. Na każdą porcję połóż 2 chipsy z boczku.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>
40 min ? Stopień trudności: łatwy ? Kalorie: 180Źródło: Super TV