Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia z wołowiną doprawiona natką i kolendrą"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
80 minut • Porcja 340 kcal • Koszt porcji ok. 4,70 zł • Przepis dla 4 osób
Pomidora sparz, obierz ze skórki, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę. Na gorącej oliwie podsmaż boczek i cebulę. Potem dodaj pomidora i na końcu wołowinę. Wymieszaj i smaż razem 10 minut. Przestudź.
Do mięsa dodaj jajko, mąkę, kolendrę i natkę. Przypraw gałką, solą, pieprzem i wymieszaj.
Dynię umyj. Jeśli nie stoi stabilnie, skrój nieco spód. Odkrój górną część (pokrywkę), łyżką wybierz pestki i włókna. Blanszuj ją przez kilka minut w osolonym wrzątku i osącz.
Głębokie naczynie żaroodporne natłuść i umieść w nim dynię. Napełnij ją farszem, nałóż pokrywkę, posmaruj oliwą i piecz 60 min w 180°C. Podawaj z ryżem i sosem pomidorowym.Źródło: Kobieta i życie