Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszony jarmuż z białą rybą"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 32
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 32
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Składniki
Rybę umyj i osusz. Oczyść z ości i pokrój na osiem kawałków. Limonki sparz wrzątkiem i podziel na 8 plastrów. Rybę posyp solą i pieprzem, a do każdego kawałka przywiąż nitką plasterek limonki. Jarmuż oczyść, usuń głąb i pokrój liście w cienkie paski.
Obraną cebulę pokrój drobno i przyrumień na 2 łyżkach oliwy. Dodaj jarmuż, sól, pieprz i duś pod pokrywką przez około 10 minut. Chrzan oczyść i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Następnie wymieszaj z kwaśną śmietaną. Wszystko razem połącz z jarmużem. Rybę przyrumień z obu stron na pozostałej oliwie.
Wlej trochę wody i duś jeszcze pod przykryciem, aż będzie miękka. Duszony jarmuż rozłóż na talerzach i ułóż na każdej porcji dwa kawałki ryby. Podawaj z czarnym ryżem.Źródło: Na żywo