Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone żeberka z porem i pomidorami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 32
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 37
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 32
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 37
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 30
Składniki
Umyte żeberka dzielimy na porcje i obsmażamy na oliwie. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą.
Cebule kroimy, szklimy na tłuszczu, przekładamy do żeberek. Wrzucamy wszystkie zioła, dwa pokrojone w dużą kostkę pomidory i obrany, posiekany w krążki por. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa.
Układamy na półmisku, dekorujemy trzecim pokrojonym pomidorem, natką pietruszki i posiekaną czerwoną cebulą.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 3,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 256 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 22,5 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia