Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszone warzywa"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Cukinie i papryki pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w cienkie półtalarki marchew, mieszając, smaż 3 minuty. Dodaj pomidory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj cukinię oraz paprykę, zagotuj, duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając, do miękkości.
Warzywa posól od smaku, dodaj inne przyprawy. Gotuj jeszcze 3-4 minuty. Gorące warzywa nałóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety