Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6649
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1281
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6649
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1281
Składniki
Mięso podziel na 8 plastrów i rozbij. Posól, dopraw pieprzem i posmaruj na górze musztardą. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster boczku i kilka śliwek. Następnie zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Następnie przenieś je do brytfanny i w wysmażonym sosie podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Dolej wino i bulion, gotuj przez chwilę. W brytfannie zalej roladki mieszanką z patelni. Przykryj je i piecz 60 minut do miękkości w temp. 180° C.
Marchewkę i pora drobno pokrój. Kiedy roladki będą prawie miękkie, dodaj do nich warzywa. Dopraw solą i pieprzem, a na koniec dodaj masło. Podawaj posypane uprażonym na sucho anyżem.Źródło: Na żywo